7. ročník festivalu ATRIUM ART

atrium perexový obrázokATRIUM ART, Atrium Art, 1. – 3. júl, nádvorie Čierny orol. Do Rimavskej Soboty prinesieme komédiu, pantomímu, improvizačnú divadelnú šou, špičkových interpretov z oblasti blues, jazzu,  sloulu, funk, rockovej i popovej hudobnej scény. Permanentku na festival iba v hodnote 10 € je možné zakúpiť v Mestskom kultúrnom stredisku, Turistickom informačnom centre a v darčekovej predajni Babylon na Hlavnom námestí. Podrobnejšie informácie nájdete na webovej stránke podujatia www.atriumart.rimava.sk.
Festival noblesne otvorí originálna inštrumentálna kapela Kapela Art, ktorej tvorba je inšpirovaná klasickými skladateľmi (Bach, Vivaldi, Mozart) a dopĺňaná najznámejšími filmovými melódiami (Terminator, The Last of the Mohicans, Pirates of the Caribbean).

Hanka Gregušová 

Vystúpia špičkové jazzové zoskupenia, ktorým dominuje ženský spev – v piatok odznejú soulové a jazzové balady v podaní Hanky Gregušovej tria, v sobotu vystúpi držiteľka ocenenia „Bluesman roka 2010 na Slovensku“ Zuzana Suchánková s kapelou.

 

 

 

 

 

 

 

Guns and Rosses revival

Pre mladých sme do playlistu zaradili sólový projekt gitaristu IMT Smile Peter Bič projekt a milovníkov legendárnej kultovej kapely Guns N Roses potešíme ich skladbami v podaní skvelej GNR revival. 9 – členná kapelka Funky Emotion Vás roztancuje pomocou rytmu funku a tých najväčších hitov od takých kapiel ako Kool & the Gang, Jami Roqaui, Earth, Wind & Fire, Sister Sledge, či James Brown.

Funky Emotions

Pre tých, ktorých viac zaujíma divadlo, ponúkame komédiu o láske a spolužití muža a ženy Návšteva mladej dámy, ktorú uvedie Celkom malé divadlo. Publikum pobavia originálne divadelné improvizácie v podaní Troch tvorivých tvorov – 3T, ktorí si užívajú adrenalín na javisku, takmer nonverbálna groteska o dobe, ktorú žijeme Toi – toy story (Kremnické divadlo v podzemí) a niekoľko drsných príbehov z veľkej Afriky nám vyrozpráva profesionálny rozprávač, hosť z ČR, Martin Hak.

divadlo 3T

Najmenšie publikum zabaví dvojica hercov známych z televíznej obrazovky Nany a Krištof svojím Maškrtníčkom. Herci Divadla na doske uvedú rozprávku s množstvom humoru, pesničiek a s prvkami klauniády O fúzatej Snehulienke.

Maškrtníček

Pompézny záver festivalu zaručuje produkcia Juraj Griglák projekt, kde okrem tohto výborného hráča na basovú gitaru, privítame v Rimavskej Sobote zoskupenie excelentných slovenských hudobníkov Martina Valihoru/ bicie, Eugena Vizváryho/ klavír a Michala Bugalu/ gitara. Kapela ponúkne prijemný a nevšedný zážitok z inštrumentálnej jazzovej hudby. 

Permanentku na festival iba v hodnote 10 € je možné zakúpiť v Mestskom kultúrnom stredisku, Turistickom informačnom centre a v darčekovej predajni Babylon na Hlavnom námestí. Podrobnejšie informácie nájdete na webovej stránke podujatia www.atriumart.rimava.sk. Atrium Art, 1. – 3. júl, nádvorie Čierny orol. Festival finančne podporili: Ministerstvo kultúry SR, Casino club, Mesto Rimavská Sobota, spoločnosť RS NET, Patrol & Guard s.r.o. – súkromná bezpečnostná služba a iní. Hlavný mediálny partner: www.rimava.sk. Mediálni partneri: tvLocAll a GTV

Komentáre

Komentáre sú uzavreté.