Jubilejný 20. ročník prehliadky Divadlo a deti

Animare SilvaV dňoch 2. až 3. júna 2011 vás pozývame do Domu kultúry na 20. ročník celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky ochotníckeho divadla dospelých hrajúcich pre deti s názvom Divadlo a deti 2011 Rimavská Sobota, počas ktorého privítame viac ako 100 divadelníkov  z celého Slovenska.  

Do Rimavskej Soboty pricestujú divadelné kolektívy z Bratislavy, Prievidze, Dolných Orešian, Žemberoviec, Dunajskej Stredy,  Polomky, Košíc, Levoče, Tvrdošína a Ružomberka. „Všetci sú víťazmi krajských súťaží“ povedal riaditeľ MsKS, člen trojčlennej poroty Ľubomír Šárik. Víťazný kolektív postúpi na vrcholnú prehliadku slovenského ochotníckeho divadla Scénickú žatvu do Martina. Detské publikum, ktoré je adresátom celej prehliadky, má možnosť vzhliadnuť počas týchto dvoch dní osem divadelných predstavení a dve scénické miniatúry. Predstavenia sú prístupné nielen školám z celého okolia ale aj verejnosti.
„Dôležitou súčasťou festivalu, určenou všetkým účastníkom, je kritická reflexia divadelných predstavení, so zámerom skvalitniť prácu dospelých ochotníkov, poukázať na problémy s detským publikom a vzájomne si vymeniť skúsenosti“ dodal divadelný teoretik a dramaturg Ľubomír Šárik.
Detské publikum zabavia a rozosmejú vo štvrtok 2. júna 2011 o 16:00 hod. na Hlavnom námestí profesionálni herci Divadelného združenia K.B.T.  z Popradu interaktívnym predstavením inšpirovaným známou rozprávkou s názvom „Hra na prasiatka alebo 3 x bravčové“.

Vyhlasovateľom prehliadky a zároveň odborným garantom je Národné osvetové centrum z poverenia Ministerstva kultúry SR. Celé podujatie sa koná pod záštitou primátora mesta Rimavská Sobota s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR. Organizátorom je už jedenásty rok Mestské kultúrne stredisko Rimavská Sobota, ktoré prebralo prehliadku od mesta Čadca.

Celkom malé divadlo Žemberovce

Matohy Levoča

Divadlo A a Divadlo Shanti

 

Komentáre

Komentáre sú uzavreté.