Skvelý česko-slovenský projekt Zhasněte lampiony!

Zhasnete lampiony perexZhasněte lapiony! Suverénny herecký koncert Tatiany Vilhelmovej a Mariána Miezgu. Dvaja ľudia v parku – chcú lásku! Chcú sex! Skvelá česko – slovenská komédia o klamaní a túžbe byť s tým druhým. V Rimavskej Sobote vystúpia v nedeľu 29. mája 2011 o 19:00 hod. v divadelnej sále Domu kultúry. Predpredaj v Mestskom kultúrnom stredisku, vstupné v predpredaji 7 € do 20. mája / po tomto termíne 10 €.


Zhasnete lampiony fotoSlávna ruská hra dramatika Alexeja Geľmana “Lavička” dostala v novom preklade a réžii Petra Serge Butka súčasný náboj a dynamiku. Preklad vznikal priamo na telo poprednej českej herečke Tatiany Vilhelmovej a známeho slovenského herca Bratislavského divadla Astorka – Korzo Mariána Miezgu. Každý hrá vo svojom rodnom jazyku a vzniká tým pôsobivá hra slov a temperamentov. Obaja herci podávajú skvelé výkony s obdivuhodnou ľahkosťou a šarmom. Zhasněte lampiony je skvelé predstavenie s hereckým koncertom T. Vilhelmovej a M. Miezgu. Vrámci turné 2011 sa uskutoční exkluzívny obmedzený počet predstavení v ČR a SR.

Úryvok z kritiky v slovenskom denníku SME: PRÍŤAŽLIVÉ ZHASÍNANIE LAMPIÓNOV!
Zhasnite lampióny! Jedna obyčajná lavička v parku je svedkom stretnutia dvoch ľudí. Sú opustení a klamú. Aj sami seba. Dve životom vyplašené stvorenia. Žena a muž. Keby lavička mohla, isto by sa červenala. Vilhelmová a Miezga. Obidve postavy chcú to isté – sex. Rozprávajú však dvomi jazykmi. A to nielen preto, že žijú v susedných krajinách a pripravili spoločný projekt. A to projekt skvelý! Vilhelmová je herecky dokonale suverénna a Miezga je jej výbornou, rovnocennou oporou. Smiech a vrelý potlesk vypredaného divadla v Bratislave bol zaslúženou odmenou.

zhasnete lampiony foto

Komentáre

Komentáre sú uzavreté.