Premietanie filmu STANKO

Stanko perexKino ORBIS Rimavská Sobota Vás srdečne pozýva v sobotu, 14. 5. 2016 o 20.00 hod. na premietanie filmu STANKO, za účasti režiséra a scenáristu Rasťa Boroša z Rimavských Janoviec, herca v hlavnej úlohe Petra Kočana, producentky Barbary Harumovej Hessovej, strihača Petra Haruma a herečky v hlavnej úlohe Ivany Kanalošovej z Poltára.

film-stanko-herci

Film vznikol s podporou Audiovizuálneho fondu a okrem Talianska sa natáčal aj v Rimavskej Sobote, Poltári, Lučenci a Hnúšti. Po krátkom uvedení filmu režisérom bude nasledovať premietanie a následne voľná diskusia s tvorcami.

Warszawski Miedzynarodowy Festiwal Filmowy 2015 foto RafalNowak.com

Film Stanko prináša príbeh zo súčasnosti v žánri tragikomickej roadmovie, inšpirovaný životom reálnych ľudí. Príbeh sa témou dotýka obchodu s dievčatami, no rozpráva v prvom rade o priateľstve, o univerzálnom pute medzi dvoma ľuďmi z okraja spoločnosti.Stanko roky prežíva na talianskych farmách. Klamstvá a nedodržané sľuby ho však dohnali do situácie, keď mu už nikto nechce požičať peniaze. Od bývalého chlebodarcu Paola dostane poslednú šancu – previezť dievča zo Slovenska do Talianska. Stanko netuší a neskôr radšej ani nechce vedieť, ako dievča dopadne. Musí splniť úlohu. Je pevne rozhodnutý aspoň raz v živote spraviť niečo poriadne. Cesta sa mu však nečakane skomplikuje. S dievčaťom, ktoré mu malo len poslúžiť ako prostriedok ku šťastiu, sa spriatelí. Hlavnú postavu Stanka stvárňuje Peter Kočan, absolvent Akadémie umení v Banskej Bystrici, a postavu dievčiny, ktorú vezie do Talianska, Ivana Kanalošová, žiačka základnej školy.

Komentáre

Komentáre sú uzavreté.