Bartók a Drevený princ – klauniáda

Bartók perexVšetkých veľkých i malých milovníkov hudby a divadla pozývame v stredu, 23. 3. o 18.00 hod. do Domu kultúry (vchod A) na veselú hudobnú klauniádu Bartók a Drevený princ, plnú skvelých hereckých, tanečných, speváckych a muzikantských výkonov. Predstavením si pripomíname 135. výročie narodenia hudobného velikána Bélu Bartóka. Divadlo v slovenskom jazyku sľubuje krásny zážitok deťom i dospelým. Vstupné: 3€, predaj vstupeniek v MsKS a Kníhkupectve M. Tompu.


Margit Garajszki – Silvester Lavrík
Bartók a Drevený princ
Pútavý príbeh Bartókovho detstva a umeleckého dozrievania ožíva v podaní klasických postáv talianskej commedie dell´arte. Harlekýn nám príbeh rozpráva a Kolombína sa mu čuduje. Je okolo toho dosť rozruchu, lebo obaja sú veľmi neposední. Divadelnú inscenáciu, ktorá vznikla adaptáciou autorskej rozprávky Margit Garajszki Bartók v dramatizácii a réžii Silvestra Lavríka, hrajú s veľkým úspechom slovensky aj maďarsky po celom Slovensku.

Bartók foto

Osoby a obsadenie
Harlekýn: Margit Garajszki (dramaturgička, tlmočníčka, spisovateľka)
Kolombína: Júlia Urdová (členka salónneho orchestra Afrodité, lektorka Hudobnej fakulty Univerzity Komenského, huslistka, violistka, čelistka)
Drevený princ: Pinus Silvestris 200 (bábka je vyrobená z dreva storočnej borovice vyťatej v dobe Bartókovho detstva, nádherne vonia a je dosť tvrdohlavá)

Bartók foto 1
Výprava: Silvester Lavrík
Kostýmy: Eva Šimáková
Hudobná dramaturgia: Júlia Urdová
Predloha a dramaturgia: Margit Garajszki
Dramatizácia a réžia: Silvester Lavrík

Komentáre

Komentáre sú uzavreté.