Koncert Bratislavského gitarového kvarteta

Bratislavské gitarové kvarteto -perexPozývame Vás v utorok, 23. novembra 2010 19,00 hod. do Mestskej galérie na komorný koncert Bratislavského  gitarového kvarteta v zložení: Miloš Slobodník, Jana Babuliaková, Vladimír Ondrejčák a Martin Krajčo. Koncert je súčasťou 30. ročníka Hudobnej jesene, ktorej vyvrcholením bude slávnostný vianočný koncert husľového virtuóza Petra Michalicu a Petra Gulasa / spinet. Vstupné: 1,50 € / 0,80 €  pre členov KPH. Koncert organizuje Mestské kultúrne stredisko a Kruh priateľov hudby s finančnou podporou MK SR.


Bratislavské gitarové kvarteto vzniklo roku 1995. Členovia súboru sú absolventi Vysokej školy múzických umení v Bratislave, kde navštevovali triedu prof. Jozefa Zsapku. Súbor pravidelne koncertuje na Slovensku, hosťoval aj vo viacerých európskych krajinách (Rakúsko, Nemecko, Česká republika, Juhoslávia, Grécko). Repertoár kvarteta zahŕňa väčšinou vlastné úpravy diel rôznych štýlových období, ale aj originálnu gitarovú tvorbu. Umelci pravidelne nahrávajú v rozhlase a televízii, prednedávnom realizovali aj svoje prvé profilové CD so skladbami G. Rossiniho, M. de Fallu. A. Piazzolla a ďalších autorov.

Program koncertu
Vianočný koncert so slávnostnou recepciou pri príležitosti ukončenia 30. ročníka Hudobnej jari a jesene bude v utorok, 7. decembra 2010 o 19.00 hod. vo veľkej zasadačke DK (vchod od Kauflandu).
 

Komentáre

Komentáre sú uzavreté.