Advent 2015 v Dome kultúry

advent 2015 perexUž túto nedeľu si zapálime prvú adventnú sviečku, čoskoro tu máme Vianoce. Počas tohto predvianočného adventného obdobia sme pre vás pripravili bohatú nádielku kultúrnych podujatí. Môžete si vybrať koncert vážnej hudby, divadlo, novinku, ktorou je cestovateľský stand-up, koncerty, burzu vianočných výrobkov, tvorivé dielne i výstavy. Ponúkame aj možnosť zakúpiť darčekové poukážky, ktoré platia na rok 2016 na akékoľvek podujatie, ktoré organizujeme. Bližšie informácie a rezervácie na tel. 5621550, alebo prostredníctvom e-mailu: msksrs@rsnet.sk.

Utorok, 1. 12. si od 18-tej hodiny vo veľkej zasadačke DK prídu na svoje priaznivci vážnej hudby Ad Libitum. O deň neskôr 2.12.  sa o 18.00 hod. uskutoční v Kine Orbis cestovateľský stand-up s názvom 40 dní pěšky do Jeruzaléma v podaní mladého českého cestovateľa Ladislava Ziburu.

promo-fotografie malá

Piatok, 4. 12., bude v znamení pestrosti. Dopoludnia o 10.30 hod. je v divadelnej sále DK pripravená pre žiakov základných škôl s vyučovacím jazykom maďarským scénka divadla Nektár Ľadová kráľovná. V podvečer (16.00 – 18.00 hod.) budú priestory Mestskej galérie patriť tvorivým dielňam s názvom Vianočná kozmetika.

vianočná kozmetika

Ďalší adventný týždeň začne divadelným predstavením. V pondelok, 7. 12. o 19.00 hod. diváci v divadelnej sále zistia, že Aj muži majú svoje dni. V komédii hrajú vynikajúci slovenskí herci, známi z televíznych obrazoviek. Na našom javisku tak privítame Branislava Deáka, Jána Jackuliaka / Mariána Mitaša, Gregora Hološku a Milana Bahúla.

na stránku

Popoludní 10. 12. sa o 16.30 uskutoční vernisáž autorskej výstavy fotografií a plastík veľmi zaujímavého umelca Steffena Petrenza s názvom Ksichty. Hudobným hosťom bude miestna punk-rocková kapela Vlk vo Vlaku.

plagát

V piatok 11. 12. sa Dom kultúry, vchod od Kauflandu, premení na Vianočnú burzu nápadov a lásky, kde si návštevníci budú môcť zakúpiť rôzne výrobky ručných prác ako aj sladké dobroty. Burza bude každú polhodinu sprevádzaná kultúrnym programom. V tento deň sa uskutoční aj vernisáž v Mestskej galérii s názvom Bienále maľby V.? Živá maľba/Living painting.
V utorok, 15. 12. o 18.00 hod. si návštevníci v divadelnej sále vypočujú koncert vážnej hudby s názvom Chasidské piesne.
Utorok, 22. 12., sa od 18-tej hodiny v rímsko-katolíckom kostole ponesie v duchu vianočného pásma a kolied pod názvom Nesiem Vám novinu, ktoré v spolupráci s nami  pripravilo CVČ Relax a MsKS v Rimavskej Sobote.
Počas adventu sú pripravené aj ďalšie sprievodné akcie. V stredu a štvrtok (16. – 17. 12.) sa na Hlavnom námestí uskutočnia Vianočné trhy. V posledný deň roka 31. 12. , rovnako na Hlavnom námestí, bude patriť Silvestrovskému prípitku primátora.

Komentáre

Komentáre sú uzavreté.