Mystic choir oslavuje 1. narodeniny

mystic choir perexPozývame vás na narodeninový koncert sobotského speváckeho zboru a capella MYSTIC CHOIR v sobotu 21. 11. o 17.00 hod. do divadelnej sály Domu kultúry. Svoje prvé narodeniny oslávi tento  16 členný mladý kolektív ako inak koncertom, na ktorý si prizvali aj detský spevácky zbor Nádej a žiakov hudobného i tanečného odboru ZUŠ v Rimavskej Sobote.


Mystic Choir vznikol akoby symbolicky 17. novembra 2014, pri spomienke na 25. výročie Nežnej revolúcie. Tento ambiciózny súbor založila Helena Danišová a pôsobí pri Základnej umeleckej škole v Rimavskej Sobote. Prezentuje hudobný štýl, ktorý spája populárnu hudbu s klasickou. Ich hudobný prejav je charakteristický viachlasným spevom v štýle a capella so sporadickým inštrumentálnym sprievodom, v ktorom hrajú prím nástroje ako klavír a bubny.

mystic choir foto
Repertoár tvoria skladby svetovej hudobnej scény, väčšinou súčasnej populárnej hudby ako ABBA, Eric Clapton, Karl Jenkins, Tin Christopher a iní. Toto hudobné teleso zaznamenalo už aj svoje prvé spevácke úspechy. Na medzinárodnej súťaži Bratislava Cantat I. 2015, ktorá sa konala 20. až 23. augusta v bratislavskom Primaciálnom paláci získala dve významné ocenenia.

plagat mystic choir

Komentáre

Komentáre sú uzavreté.