Mária Čírová a Samo Tomeček zahrajú vlastnú tvorbu

maria_cirovaperex.jpgV stredu 11. augusta 2010 o 20.00 hod. pokračuje kultúrne leto Hot Art koncertom Márie Čírovej a Sama Tomečka v nádvorí reduty „Čierny orol“. Krásna a talentovaná speváčka, klaviristka, autorka hudby aj textov Mária Čírová sa zviditeľnila vďaka víťazstvu v autorskej súťaži CocaCola Popstar 2008 a vzápätí vydala svoj debutový album Búrka. 

 

Rovnomenný singel sa zaradil medzi najhranejšie skladby v slovenských rádiách. Na koncerte s kapelou v zložení Zoltán Tóth – klávesy, Viktor Hidveghy / gitara, Marian Kachút / gitara a Igor Teo Skovay / bicie, bude prezentovať vlastnú tvorbu.  Večer uzavrie sladký rocker zo superstar Samuel Tomeček so svojou novou kapelkou v zložení: Samo Tomeček – spev, klávesy, gitara – Samuel Kovács, bicie – Ľuboš Ambrózai, basová gitara – Peter Rusňák, zahrajú rockové piesne, ale aj skladby ladené do bluesu či reggae z druhého albumu  „Ako v nirváne“. Kultúrne leto HOT ART 2010, ktoré pre Vás pripravilo Mestské kultúrne stredisko, vám prináša spoločnosť RS NET. Vstupné 3 €, predaj v MsKS, TIC a priamo na mieste.

Mária Čírová vyštudovala hru na klavíri, na bratislavskom Konzervatóriu. Začínala ako speváčka ľudovej hudby. Neskôr spievala v gospelovej skupine Trinity Group, s ktorou získali ocenenie Aurel za gospelovú hudbu. Zviditeľnila sa vďaka víťazstvu v autorskej súťaži Coca-Cola PopStar. V roku 2008 vydala svoj debutový album Búrka s rovnomenným singlom, ktorý jej pokrstil Martin Husovský zo skupiny Komajota. CD vzniklo v produkcii Maroša Kachúta, ktorý je speváčkin životný partner a zároveň manažér a člen kapely. Po tom, čo sa speváčke Márií Čírovej narodil syn Hugo, na chvíľu prerušila všetky svoje aktivity týkajúce sa svojej kariéry a venovala sa iba jemu. Stále to platí, pričom si však Mária nachádza čas nielen na občasné koncerty ale aj na tvorbu nových vecí.

cirova.jpg

Samo Tomeček je mladý, charizmatický spevák, ktorý sa dostal prvýkrát do povedomia vďaka úspešnému účinkovaniu v prvej sérii súťaže Slovensko hľadá Superstar. Začiatkom decembra 2009 vydal svoj druhý album. CD s názvom Ako v nirváne opäť producentsky zastrešil Ivan Tásler, s ktorým Samo spolupracoval aj pri svojom debute. Na albume sa nachádza 13 skladieb, 10 so slovenským textom a tri v angličtine. Väčšinu pesničiek otextoval gitarista Lukáš Duchovič, basgitarista Martin Žiak prispel dvomi textami a Samo jedným. Hudbu skladal Samo spoločne so svojou kapelou a na dvoch pesničkách sa autorsky spolupodieľal aj Ivan Tásler.

samo-tomecek-2.jpg

Komentáre

Komentáre sú uzavreté.