Komédia, ktorá Vám zaručene zlepší náladu

Kam chodí O. Wilde na večeru perexHOT ART ponúka v piatok 14. 8. vynikajúcu komédiu „Kam chodí Oscar Wilde na večeru“ z dielne uznávaného režiséra a autora kultových predstavení Karola Vosátka.  Predstavenie inšpirované životom obyčajnej rodiny strednej triedy, ktorá má k ideálu poriadne ďaleko, herci odohrajú o 20.00 hod. v divadelnej sále DK. Už rozprávanie o matke a jej trochu šialených deťoch: dcére Dore, ktorá sa považuje za špatu a synovi Petrovi, ktorý sa považuje za prevtelenie Oscara Wilda, sľubuje zaujímavý príbeh.  Vstupné: 6€ predpredaj v TIC a MsKS.


Hra príťažlivým spôsobom dešifruje svet dospievajúcich detí a ženy matky, tesne pred menopauzou. Tento postmoderný pohľad na hodnoty, dospievanie, starnutie a lásku robí hru blízkou každej generácii a odhaľuje našu slabosť a neschopnosť orientovať sa vo svojich životoch.

foto_oscar5
Účinkujú: M. Čobejová, D. Mackovičová, Š. Martinovič a L. Dóza

foto_oscar2
Nové predstavenie je príbeh o rodine, matke Eve (Michaela Čobejová) a jej dvoch zvláštnych deťoch – Marcelovi (Štefan Martinovič) a  Barbore (Daniela Mackovičová). Rodina sa vyberie na chatu niekde medzi Zvolenom a Liptovským Mikulášom, aby tam na želanie dcéry Barbory prečkali koniec sveta. Rodina tam stretne  chatára Štefanom, prezývaného  „Steve“ (Lukáš Dóza), ktorý svoju prácu neznáša a najradšej by sa vrátil niekde na Nový Zéland, kde by celý deň surfoval a večer v bare balil pekné baby. Miesto toho však musí robiť animátora znudeným turistom, najmä z Nemecka. Z letargie ho vytrhne až táto bizarná rodinka, matka s dvoma dospelými deťmi a nuda na chate sa zmení na absurdné spolužitie štyroch dospelých ľudí, ktorý si medzi sebou riešia rôzne doteraz nepomenované traumy a krivdy. Magický dátum konca sveta, ako aj izolovanosť chaty a čudné správanie chatára vyvrcholí v zvláštnych vzťahoch, kde je každý konfrontovaný s každým. Vrcholom je, keď všetci, vrátane syna Marcela a matky Evy, začnú chatára zvádzať. Chatár, ktorý je príliš slušný a jednoduchý, nie je v stave brániť sa. Nakoniec tejto čarovnej rodinke nechtiac podľahne.

10284893_1463560783884356_61051342430137342_o
Spoluautor a réžia: Karol Vosátko
Nové predstavenie z dielne uznávaného režiséra a autora kultových predstavení English is Easy, Csaba is Dead,  Modelky, Telenovela, Sharon Stone Let me Go, a mnohých ďalších…

10373071_1463562473884187_8311202573487118149_o
Predstavenie je súčasťou kultúrneho leta HOT ART 2015 – umenie v uliciach mesta Rimavská Sobota, počas ktorého vám prinesieme vynikajúce divadelné a hudobné produkcie. Projekt podporilo MK SR a miestni podnikatelia.

Kam chodí O. Wilde na večeru malý

Komentáre

Komentáre sú uzavreté.