ATRIUM ART, 6. ročník festivalu divadla a hudby

atrium-perex.jpgATRIUM ART, 6. ročník festivalu divadla a hudby, štyri dni kvalitnej kultúry v očarujúcej atmosfére nádvoria historickej budovy „Čierny orol“. Širokospektrálne zostavený playlist už tradične ponúka špičkové profesionálne produkcie zo slovenskej hudobnej i divadelnej scény.  Permanentku na festival iba v hodnote 10 € je možné zakúpiť v MsKS, TIC a v darčekovej predajni Babylon na Hlavnom námestí. Podrobnejšie informácie na www.atriumart.rimava.sk

Počas štvordňového festivalu prinesieme do Rimavskej Soboty komédiu, pantomímu, talkshow, špičkových interpretov a stálice z oblasti folku, jazzu i wordl music. Do playlistu sme zaradili energetické vystúpenia mladých kapiel z funk, hip-hop, rock i popovej hudobnej scény. Festival noblesne otvorí ojedinelé hudobné zoskupenie Funny Fellows, ktoré ponúkne autentickú atmosféru zábavy z prelomu storočia v retro štýle. Vystúpi Hrdza, špička žánru world music na Slovensku, ktorá spája modernú hudbu s ľudovým odkazom našich predkov. Pre mladých sme do playlistu zaradili alternatívnu rockovú kapelu Horská chata, objav roka v ankete Slávik 2009 a trnavskú úderku Delikatesa, ktorá hrá fúziu hip-hopu a fanku. Milovníkov kvalitnej hudby potešíme originálnym speváckym prejavom Katky Koščovej s kapelou i koncertom sviežej bratislavskej ňujazzovej formácie Nu Folder s Petrom Lipom ml., v ktorej sa citlivo mieša  elektronika s jazzovou improvizáciou a soulovým spevom Svetlany Rymarenko. Jedna z najvýraznejších osobností slovenskej folkovej scény, pesničkár Peter Janků osloví vyznávačov folku svojim charizmatickým vystupovaním, inteligentnými textami a skvelou gitarovou technikou.

katka-koscova.jpg

Pre tých, ktorých viac zaujíma divadlo, ponúkame komédiu o manželstve Sólo pre dvoch hluchých, ktorú uvedie Divadlo v podpalubí  a Občianske združenie AEON. Publikum pobaví veselá pouličná verzia slávnej Shakespearovej tragédie Hamlet, alebo nález lebky v podaní hercov Túlavého divadla a pantomimické etudy známeho slovenského míma Adriana Ohrádku, ktoré tematizujú bežné životné situácie a odhaľujú vtipné i smutno-smiešne momenty. Profesionálni herci Štátneho a Bábkového divadla Košice zoskupení v Divadle Bú nás zabavia tragikomédiou o korupcii v súčasnom športe s názvom Šóška a pečené zemiaky. Návštevníkov festivalu sa stanú súčasťou šou združenia EPOPTEIA Tu a teraz (Maďarská partička), ktorá ponúkne improvizácie výborných maďarských hercov na rôzne témy pod vedením známeho režiséra Józsefa Czajlika. 

piki.jpg

Po minuloročnom úspechu sme opäť oslovili divadlo Piki, dvojicu hercov známych z televíznej obrazovky (Elá a Hop), ktorí zahrajú predstavenie Paskudárium, špeciálne určené  neposlušným deťom. Klaun Adyno sa spolu s deťmi vydá cestou – necestou, na ktorej nás rozosmeje svojou nemotornosťou a klaunským myslením. Tradičný rozprávkový príbeh o dôvtipe a sedliackom rozume O troch grošoch spracovaný netradičným spôsobom, podajú herci prešovského Komorného divadla bez opony Portál.
 Pompézny záver festivalu sľubuje koncert Sanyland and Sue, zoskupenia excelentných slovenských hudobníkov a mladej talentovanej speváčky s expresívnym prejavom Zuzky Sue Mikulcovej, rodáčky z Rimavskej Soboty, ktorá je považovaná za nový objav na slovenskej jazzovej a pop scéne (Víťazka súťaže nové tváre slovenského jazzu 2009). Kapela Vám ponúkne prijemný a nevšedný hudobný zážitok – akustický “cross-over” jazzu, blues, rocku a pop music. 
Atrium Art, 24. – 27. jún, nádvorie Čierny orol.Atrium Art, 4 dni kvalitnej kultúry do nášho mesta prináša generálny partner spoločnosť RS NET. Festival finančne podporili: Ministerstvo kultúry SR, Casino club, Ádám stavebné centrum, Empora Capital a.s., Mesto Rimavská Sobota, Dr. Slovakia – dražobno realitná spol. s r. o., Patrol & Guard s.r.o. – súkromná bezpečnostná služba a iní.
Hlavný mediálny partner: www.rimava.sk. Mediálni partneri: tvLocAll, Gemerské zvesti, GTV

Komentáre

Komentáre sú uzavreté.