Husľový recitál Imricha Farkaša

KVH - Farkaš.perex Všetkých milovníkov vážnej hudby pozývame v utorok, 12. 5. o 19.00 hod. do  Mestskej galérie na husľový recitál mladého umelca Imricha Farkaša s klavírnym sprievodom Štefana Ternockého. Vo vynikajúcom programe odznejú skladby J.S. Bacha, P. I. Čajkovského, H. Wieniawskeho,  J. Masseneta, F. Kreislera, J. Williamsa a P. Sarasateho. Vstupné: 2€ / 1€ pre členov KPH.

KVH - Farkaš.na stránku

Imrich  Farkaš
začal hrať na husliach ako 5-ročný pod dohľadom svojho starého otca a už o rok nato absolvoval svoje prvé verejné vystúpenie. Ako sedemročný v roku 1999 sa v Bratislave zúčastnil na husľovej súťaži „Prešporský Paganini“, kde získal 1. cenu v prvej vekovej kategórii a kde v  nasledujúcom roku  získal titul absolútneho víťaza. Vo veku 8 rokov sa stal mimoriadnym žiakom súkromného konzervatória vo Viedni, kde študuje dodnes v triede  vynikajúceho huslistu a rešpektovaného pedagóga ukrajinského pôvodu, niekdajšieho absolventa Konzervatória P. I. Čajkovského v Moskve  Arkadija Vinokurova. Pod jeho vedením si v roku 2008 vybojoval absolútne víťazstvo na medzinárodnej husľovej súťaži Prima la musica v rakúskom Innsbrucku, kde v roku 2012 získal najvyššie ocenenie v odbore komornej hry ako člen sláčikového tria. Ďalší úspech zaznamenal mladý huslista v roku 2013 na Medzinárodnej husľovej súťaži Vášu Příhodu v Českých Budějoviciach, odkiaľ si rovnako odniesol najvyššie ocenenie. V súčasnosti sa pripravuje na účasť na náročnej Medzinárodnej husľovej súťaži Jeana Sibeliusa, ktorá sa uskutoční na prelome novembra a decembra 2015  vo fínskych Helsinkách.

Farkaš foto

Ďalší koncert v rámci 35. ročníka Hudobnej jari v Rimavskej Sobote je naplánovaný na pondelok 8. 6. o 19.00 hod. v Dome kultúry. Predstaví sa  MOYZESOVO KVARTETO v zložení: Stanislav Mucha / 1. Husle, František Török / 2. Husle, Alexander Lakatoš / viola a Ján Slávik / violončelo. Podujatie organizuje Mestské kultúrne stredisko s finančnou podporou MK SR.

Komentáre

Komentáre sú uzavreté.