Originálny Ruský romans

Ruský romans perexPozývame Vás v pondelok 18. 5. o 19.00 hod. do bábkovej sály (DeKáČ) na neuchopiteľný, podmanivý a vášnivý Ruský romans. Rimavskú Sobotu navštívia Petrohradskí hudobníci prezentujúci to najkrajšie z ruskej hudby. Piesne známe aj slovenským poslucháčom, napr. Ja jechala domoj, Gori moja zvezda, Oči čornyje ap. prichádza v origináli zaspievať sólistka Národného divadla, operetná speváčka Oľga Grudinina s formáciou Russkaja Trojka. Vstupné: 7€ v predpredaji / 10€ na mieste. Predpredaj v MsKS a TIC.

Vypočujete si   operné piesne spievané s udivujúcou ľahkosťou, virtuózny výkon gitaristu Andreja Chabonena a závratné hudobné čísla Eleny Vedayko na husliach. Predvedú úžasné melódie, krásne poetické príbehy, melanchóliu, ale aj energiu a majstrovské prevedenie.  Vytvoria  atmosféru umeleckého sviatku obohateného o momenty, kedy sa aj vy nebudete váhať zapojiť do spevu.

ROMANS A4 2015 malý

Ak existuje hudobný ekvivalent k známemu pojmu “ruská duša”, je to nepochybne Ruský romans. Do cárskeho Ruska sa dostal z francúzskych salónov ako šansón, no okamžite sa tam udomácnil.  Ruský romans sa stal mimoriadne obľúbený v zahraničí, hlavne zásluhou ruských emigrantov. Nádherná hudba, gestá a prejav speváka fascinoval divákov a i napriek jazykovej bariére sa veľmi rýchlo stal fenoménom. Piesne boli preložené do viacerých svetových jazykov.

Ruský romans – neuchopiteľný, krásny a úžasný, podmanivý a vášnivý, fascinujúci, vzrušujúci a krehký je nevyčerpateľný vo svojej hĺbke a bohatosti.  Môžete ho v tichosti vnímať a pochopiť jeho význam a tajomnú silu, keď zaznie jeho hlas.

Komentáre

Komentáre sú uzavreté.