Divadlo a deti 2009 po desiaty krát v Rimavskej Sobote

dadperex.jpgV dňoch 4. až 6. júna 2009 sa v priestoroch rimavskosobotského Domu kultúry opäť stretnú priaznivci ochotníckeho divadla z celého Slovenska. Uskutoční sa 18. ročník celoštátnej súťažnej prehliadky ochotníckeho divadla dospelých hrajúcich pre deti s názvom Divadlo a deti 2009 Rimavská Sobota.

Vyhlasovateľom prehliadky a zároveň odborným garantom je Národné osvetové centrum v Bratislave z poverenia Ministerstva kultúry. Celé podujatie sa koná pod záštitou primátora mesta Rimavská Sobota s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR. Organizátorom je už desiaty krát Mestské kultúrne stredisko Rimavská Sobota, ktoré prebralo prehliadku od mesta Čadca.
divadlo-a-prievidza.jpgNa tohtoročnej prehliadke privítame približne 70 divadelníkov z Bratislavy, Prievidze, Dolného Kubína, Prešova i domácich rimavsko -sobotských nadšencov divadla Alterna. „Všetci sú víťazmi krajských súťaží“ povedal riaditeľ MsKS a zároveň predseda trojčlennej poroty Ľubomír Šárik. Víťazný kolektív postúpi na vrcholnú prehliadku slovenského ochotníckeho divadla Scénickú žatvu do Martina. Detské publikum, ktoré je adresátom celej prehliadky, počas týchto dvoch dní má možnosť vzhliadnuť päť divadelných predstavení a dve scénické miniatúry.
„Dôležitou súčasťou festivalu, určenou všetkým účastníkom, je kritická reflexia divadelných predstavení, so zámerom skvalitniť prácu dospelých ochotníkov, poukázať na problémy s detským publikom a vzájomne si vymeniť skúsenosti“ dodal divadelný teoretik a dramaturg Ľubomír Šárik.
Okrem súťažnej časti prehliadky, sme pripravili pre účinkujúcich vernisáž výstavy absolventských prác žiakov miestnej umeleckej školy, pozvánku na tohtoročné Letavy, ktoré sa uskutočnia na novom mieste na Kokave. Detské publikum zabavia a rozosmejú v piatok o 16:00 hod. na Hlavnom námestí profesionálni herci Bábkového divadla Babadlo z Prešova svojím predstavením „Ako baba Pačmaga ženícha zháňala“.

pacmaga.jpg

Minuloročná prehliadka v médiách:

http://www.rimava.sk/view.php?cisloclanku=2008060701

http://www.rimava.sk/view.php?cisloclanku=2008060203

Komentáre

Komentáre sú uzavreté.