Pokoj v duši – príbeh priateľstva a zrady

perex3.jpgNový film Pokoj v duši, ktorý vstúpil po prvý raz do našich kín 29. januára 2009, môžete vzhliadnuť v Kine Orbis od 6. do 8. februára (piatok až sobota) o 17: 45 hod. Film trvá 95 minút a je mládeži neprístupný.


Príbeh filmu Pokoj v duši sa začína Tónovým príchodom z väzenia do rodnej dediny Čierny Hron. Tóno zisťuje, že sa odcudzil s manželkou, päťročného syna vôbec nepozná, a navyše si nemôže nájsť prácu, a už sa nechce živiť ako zlodej. Verní priatelia z detstva, kňaz Marek a podnikateľ Peter, sa mu snažia pri jeho návrate do normálneho života pomôcť, majú však svoje vlastné trápenia a musia hľadať svoje vlastné cesty. Tóno sa cíti sám a zúfalo hľadá východisko.

pokoj-v-dusi.jpg
Silný príbeh odohrávajúci sa na pozadí drsnej scenérie hôr, so znakmi, ktoré sú pre stredné Slovensko typické – patriarchátom, pytliactvom, rasovou neznášanlivosťou, krádežami dreva, ale aj silnou tradíciou súdržnosti rodiny, viery, priateľstva a lásky nesie všetky znaky klasickej drámy. Kto by povedal, že sa tento príbeh odohráva v dvadsiatom prvom storočí, v srdci Európy, iba päťdesiat kilometrov od krajského mesta?
Autorkou titulnej piesne k filmu Pokoj v duši je stálica slovenskej populárnej hudby Jana Kirschner. Jeho režisér Vlado Balko, autor viacerých dokumentárnych filmov a televíznych seriálov, ním vstupuje po prvý raz do oblasti hraného filmu.
Hlavné úlohy si zahrajú Attila Mokos, Roman Luknár, český herec Jan Vondráček a poľská herecká hviezda Robert Więckiewicz.
http://www.pokojvdusi.sk/hlavna-stranka/

Komentáre

Komentáre sú uzavreté.