HOT ART 2013

HOT ART perexHOT ART 2013, umenie v uliciach mesta Rimavská Sobota:-) vyše tridsať hudobných a divadelných produkcií pre všetky vekové kategórie, špičkové slovenské umenie i hostia zo zahraničia, tvorivé dielne, športový deň, to všetko počas letných mesiacov v Rimavskej Sobote pripravilo pre Vás MsKS. 

Mysleli sme na všetkých, na najmenších, mladých aj tých v zrelom veku. Programy pokrývajú celé letné obdobie až do konca septembra, interpretov sme vyberali na základe minulých skúseností i záujmu ľudí, ktorí sa zapojili do našej ankety.

Na svoje si prídu aj priaznivci kvalitných koncertov a divadelných predstavení, špeciálny program čaká na deti. V auguste privítame dvojhodinový program košického divadla NEON, vhodný pre deti už od 2 rokov, plný zábavy, pesničiek, súťaží a odmien pre najmenších.

Hudobných fajnšmekrov poteší návrat ekluzívnej piano show charizmatického Jozefa Hollého s kapelou, ktorý pred dvomi rokmi očaril sobotské publikum nielen svojou excelentne zvládnutou hrou na klavíri ale aj jedinečným spevom. Staršiu ale i tú strednú generáciu poteší česká popová legenda Michal David, tých skôr narodených osloví koncert punk – rockových kapiel Iné Kafé, Sám sebou a rimavskosobotkého Before the Zero day, alebo koncert v štýle reggae, kde privítame live slovenské Reggae formácie Medial Banana a N3O & Med Jam Band, ako čerešničku na torte uvedieme tanečný workshop lektorky etiópskeho pôvodu Aron ‘Mitu’ Tesfaye, ktorá pôsobí na Slovensku už 10 rokov. Venuje sa tancu prevažne Dancehallu, hip-hopu, afrohouse a nemá problém ani s old school Hip-hopom, R’n’B, funk, krump, poppin, lockin alebo salsa. Na afterpárty Vás zabaví DJ Simple Sample.

Pre rockerov je pripravený podobne ako minulý rok trojkoncert vynikajúcich revivalových kapiel svetových rockových špičiek. Veľkú šou prinesie 1st SLovak Pink Floyd Revival, ostravská kapela AC/CZ (AC/DC revival) a Nirvana Revival Band.

Na programe je bláznivá komédia v príťažlivom hereckom obsadení Nevyliečiteľní. Rožňavské Divadlo Actores nás zabaví komickým divadelným a hudobným pouličným predstavením The Family Bandwagon plným živej hudby, spevu, tanca a komických scénok. 

Celú skladbu dopĺňajú obľúbené letné tvorivé dielne v Mestskej galérii, ktoré sa venujú rôznym technikám a tematike. Športový deň bude okrem obľúbenej zumbe, body rocku a joge, prezentovať novinky v cvičení – fit – jump, port de bras, e-fit a iné.

Podujatie HOT ART sa koná s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR, spoločnosti Automax  O jednotlivých podujatiach vás budeme priebežne informovať.

Komentáre

Komentáre sú uzavreté.