Tvorivé dielne MG – Letný ateliér Art +

tvorivé dielne MG

Mestská galéria Rimavská Sobota Vás srdečne pozýva na Tvorivé dielne MG – Letný ateliér Art + pre deti a dospelých, ktoré sa uskutočnia vždy v podnelok a piatok od 9:00-13:00 hod. počas celého júla. Každé stretnutie má jedinečnú tému, zabavíme sa, mnohé sa dozvieme a vyskúšame si najrôznejšie výtvarné techniky. Mladá výtvarníčka Eva Talianová, lektorka tvorivých dielní, pre vás vymyslela pirátsky svet, Shrekovské masky, prechádzku pravekom, či cestu do Japonska. Príďte si so svojimi kamarátmi, rodičmi, starými rodičmi i sami namaľovať svoje tričko, písať hieroglyfy, urobiť si pirátsky kostým, naučiť sa skladať orgiami aj zahrať si v tradičnom japonskom tieňovom divadle. Vstupné: 20.- Sk


Pondelok 7. 7. 2008 od 9:00-13:00 hod.
Zoznámte sa prosím
Po slávnostnom otvorení tábora sa najprv spoznáme zoznamovacou aktivitou, vytvoríme si Strom prianí. Potom si pripomenieme vedomosti o jednotlivých farbách, spravíme si chemický pokus Rozklad farieb chromatografiou a namaľujeme si „surrealistický“ skupinový portrét a táborovú vlajku.
Techniky: kresba, maľba.

Piatok 11. 7. 2008 od 9:00-13:00 hod.
Cestovanie v čase
V tento deň sa prenesieme do našej vzdialenej minulosti, porozprávame sa o živote v praveku, vyberieme si „pravekú zvieraciu“ prezývku a kondičku si preveríme v súťaži Tréning zdatnosti pravekých lovcov. Zoznámime sa so starovekým Egyptom a jeho umením a kultúrou. Naučíme sa čítať a písať hieroglyfy, vyskúšame si techniku empaketáž a vyhlásime súťaž Najkrajšia múmia, ktorú si dôkladne nafotíme.
Techniky: land art, empaketáž, dramatizácia, kresba a maľba, fotografovanie.

Pondelok 14. 7. 2008 od 9:00-13:00 hod.
Shrekov deň
„Shrekovský“ deň sa začne prípravou „shrekovských“ masiek, po ktorom nasleduje batikovanie a maľovanie tričiek farbami na textil. Vyskúšame si však aj prácu skutočných módnych návrhárov. Urobíme si rozprávkové pečiatky a amulety chrániace pred čarami zlej víly.
Techniky: modelovanie, batikovanie, maľba na textil.

Piatok 18. 7. 2008 od 9:00-13:00 hod.
Pirátsky deň
Pirátskym dňom bude vládnuť obávaný Jack Sparrow. Najprv sa vymódime do pirátskych kostýmov a následne budeme v súťaži Pevnosť Boyard bojovať o pirátsky poklad, ktorý sme si predtým sami vytvorili.
Techniky: konštruovanie, modelovanie, maľovanie.

Pondelok 21. 7. 2008 od 9:00-13:00 hod.
Cesta do Japonska
Počas tohto dňa sa dozvieme, ako sa hrajú japonské hry Kamodacu, Fukuwarai, ako sa slávi sviatok Secubun. Potom sa naučíme skladať orgiami a vyrobíme a zahráme si v tradičnom japonskom tieňovom divadle.
Techniky: orgiami, strihanie, dramatizácia.

mg-tvorive-dielne.jpg

Informácie: Mgr. Eva Talianová, lektorka TD, e-mail: evatalianova@centrum.sk
Mgr. Gabriela Garlatyová, gabi.garlatyova@gmail.com
Mestská galéria Rimavská Sobota, Hlavné námestie 5, 979 01 Rimavská Sobota, tel.: 047 56 24 351, 0908 65 21 46
Tvorivé dielne MG vznikli s podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republiky.

mg-tvorive-dielne1.jpg

Komentáre

Komentáre sú uzavreté.