Tvorivé LETO v galérii

perexMestská galéria RS pozýva Vašich malých umelcov na  Tvorivé LETO v galérii. Stretnutia sa uskutočnia v júli a auguste (konkrétne termíny nižšie v článku) v čase 9.00 – 12:00 hod. Tvorivé leto v galérii pre deti je zamerané najmä na témy: recyklácia a upcyklácia,  tvorivé pobyty v Mestskej záhrade a kreatívne aktivity v Mestskej galérii. Vstupné: 5€. Tvorivé leto v galérii z verejných fondov podporil Fond na podporu umenia.

Termíny JÚL 2024:
str- štv: 10.7. – 11.7.
str- štv: 17.7. – 18.7.

Termíny AUGUST 2024:
str- štv: 7.8. – 8.8.
pia: 23.8.
ut: 27.8.

Tvorivé leto v galérii júl august malé

Čo môžete očakávať?

Tvorivé aktivity zamerané na recykláciu a upcykláciu.
Vysvetlíme si dôležitosť triedenia odpadu, vytvoríme pár praktických pomôcok, ale predovšetkým budeme upcyklovať, tvoriť a vyrábať pekné, ale aj  užitočné veci z druhotných, použitých materiálov.

Využijeme krásne letné počasie na kreatívny a tvorivý pobyt vonku.
Vezmeme deky, karimatky, podsedáky, zbalíme maľovátka, ostatné fidlátka, papiere a horsa! do Mestskej záhrady, kde sa budeme venovať objavovaniu prírody, tvoreniu v prírode a kresleniu aj maľovaniu v plenéri.

Počas príliš horúcich alebo daždivých dní sa „zašijeme“ v galérii, budeme počúvať LP platne, budeme kresliť a maľovať na témy z vypočutých rozprávok a ďalej sa venovať našej tvorbe recyklácie a upcyklácie.

Milí rodičia,
deťom pripravte do batôžka primeraný pracovný alebo ochranný odev, malú desiatu a pitie. Počas teplých dní aj klobúčik, alebo šiltovku a oblečenie aj na váľanie sa v tráve. Pokiaľ Vaše dieťa trpí alergiou, pravidelne berie lieky, alebo má iné zdravotné zaťaženie, informujte prosím zodpovedného pracovníka galérie a poskytnite mu potrebné lieky, alebo potrebné info.

Pripravujeme aj nasledovné aktivity, o ktorých Vás budeme informovať.

August:
KURZ OLEJOMAĽBY pre dospelých a aj mládež
Vstupné: 7€
Lektor dospelých: OlehYasenev
Lektorky tvorivých dielní pre deti: AlyonaYaseneva, Kristína Rimavcová Fratričová

Na tvorivé dielne a kurzy je potrebné sa vopred objednať
mestska.galeria.rs@gmail.com, 047/562 43 51
Hlavné námestie 5, Rimavská Sobota

Komentáre

Komentáre sú uzavreté.