Soul jazzový koncert Pitch Bender a Sisi Fehérovej

PB perexV stredu 31. 10. o 19.00 vás pozývame do GAB klubu v Dome kultúry na koncert skvelej soul-jazzovej českej formácie Pitch Bender. Najvýraznejšou osobnosťou kapely je speváčka  Simona „Sisa“ Fehérová s veľmi špecifickým hlasom plným groovu a feelingu, slovenská jazzová Janis Joplin…ktorú rapper Rytmus vyhodil zo svojho tímu v Hlase Česko – Slovenska pre nedostatok disciplíny. Vstupné: 4€.

Soul – jazzová formácia, jedna z veľkých nádejí domácej scény, získala v roku 2012  2. miesto vo finále vyhľadávacej talentovej súťaži „Czech Jazz Contest“ v pražskej Redute. O rok skôr sa Pitch Bender stal tipom týždňa prestížnej webovej stránky Bandzone.cz a touto cestou nazbieral veľa nových fanúšikov. Najvýraznejšou osobnosťou kapely je speváčka (známa i z iných zoskupení a televíznych speváckych súťaží) Simona „Sisa“ Fehérová s veľmi špecifickým hlasom plným groovu a feelingu, východoslovenská jazzová Janis Joplin… Sisa je tiež autorkou textov piesní a vyhrala Cenu za najlepší sólový výkon v súťaži Jazz Talent v roku 2009. Lídrom kapely je pianistka Iva Korgerová, ktorá je autorkou väčšiny skladieb a spoločne so Sisou študuje hudbu na VOŠ při Konzervatoři J. Ježka v Prahe. S Pitch Benderom vystupuje gitarista Dan Hasalík, študent jazzového oddelenia hudobnej školy v rakúskom Graze, na saxofón hrá Zbyněk Polívka, momentálne študujúci jazz na JAMU v Brne, a bezchybnú rytmickú sekciu tvoria Matěj Havlíček a Oliver Lipenský.

Simona Fehérová

Pitch Bender natočil v roku 2010 debutové CD „Virginology“ zložené z originálnych autorských skladieb. Kapela sa chystá na konci roku 2012 na dvojtýždenné turné po českých a moravských regiónoch v rámci projektu jazzdoregionu.cz.
Koncert je súčasťou projektu Con spirito – Hudobná jeseň v Rimavskej Sobote, ktorú podporilo MK SR. 

Pitch Bender

Simona “Sisa” Fehérová – spev
Iva Korgerová – piano
Dan Hasalík – gitara
Zbyněk Polívka – saxofón
Matěj Havlíček – basgitara
Oliver Lipenský – bicie

Komentáre

Komentáre sú uzavreté.