DIVADLO Š.E.M.: VLČIE OKO

perexV nedeľu, 25. 6. o 17.00 hod. zahájime prvým predstavením tohtoročné ROZPRÁVKOVÉ PRÁZDNINY. Bábkové rozprávanie o chlapcovi a vlkovi, o hľadaní nového domova a o tom, ako nám príbehy môžu pomôcť otvoriť obidve oči nám príde zahrať do Mestskej záhrady Divadlo Š.E.M. z Bratislavy. Vstup zdarma. Vhodné pre deti od 8 rokov. Projekt realizujeme s finančnou podporou Mesta Rimavská Sobota a Banskobystrického samosprávneho kraja. V prípade nepriaznivého počasia sa predstavenie uskutoční v Dome kultúry.

344768305_1424056608356806_3472278142943237085_n

Boli ste už v Afrike? A na Aljaške? Aj tam pôjdeme. Stačí sa pozrieť jeden druhému do očí. Čo vidíte? Bielu krajinu, vlčicu s najkrajším zlatým kožuchom na svete a pytliakov. Vojnu, tichú púšť a zasnenú ťavu. Alebo geparda, čo stráži stádo kôz. Zelený prales, miznúce stromy a krokodíla, ktorý vo vode už nemá miesto. A možno aj chlapca a vlka v Inakšom svete, ktorým sa už na svet nechce pozerať oboma očami. To všetko je v príbehoch. Inscenácia pre malých aj veľkých, podľa príbehu Vlčie oko od autora Daniela Pennaca. Vhodné pre deti od 8 rokov. Účinkujú: Ľuboš Janák, René Sorád, Michaela Dzamková

Vlčie_oko_RP23_malý

Divadlo Š.E.M. je umelecké zoskupenie približujúce sociálno-spoločenské témy v spojení so súčasnými formami bábkového, fyzického a výtvarného divadla detskému aj dospelému divákovi v rámci troch platforiem: pouličnej estrády, javiskových diel a audiovizuálnych diel. Jeho cieľom je prostredníctvom svojich produkcií a aktivít vytvoriť bezpečný a pokojný priestor pre scitlivovanie diváka, budovanie estetického cítenia a kritického myslenia pomocou svojskej poetiky, výtvarného jazyka a budovania vzťahu s divákmi a diváčkami všetkých vekových kategórií.

RP2023_malý

PROGRAM ROZPÁVKOVÉ PRÁZDNINY

Nedeľa, 2. 7. o 17.00 hod.
DIVADLO SPOZAVOZA: DELORESKERE ČHAVE (Božie deti) + Workshop
Rómske rozprávky so živou hudbou, netradičnými bábkami a posolstvom. Na workshope sa deti zoznámia s tradíciami Rómov a vytvoria si z rôznych predmetov a recyklovaných materiálov bábkové postavičky.

Nedeľa, 16. 7. o 17.00 hod.
KUTTYOMFITTY: HÁROM AZ IGAZSÁG / TRI PRAVDY
Tri rozprávkové príbehy o kráľovi Matiášovi. Interaktívne predstavenie pre deti v maďarskom jazyku.

Sobota, 22. 7., 10.00 – 16.00 hod.
WESTERNOVÝ DEŇ
Celodenné rodinné podujatie. Westernové scénky skupiny Tulaví vlci, ryžovanie zlata, jazda na koňoch, súťaže a atrakcie pre deti i vystúpenie country kapiel  Južný vietor, Elektrum a Bluetrend. Občerstvenie.

Nedeľa, 6. 8. o 17.00 hod.
DIVADLO GASPAREGO: JEAN FAVORITKA
Činoherno-bábková rozprávka, dojemný príbeh o priateľstve, dôvere a ješitnosti a tiež o veľkej láske k cyklistike.

Nedeľa, 20. 8. o 17.00 hod.
BÁBKOVÉ DIVADLO MORGONROCK: O ČERTOVI KOLOFÓNOVI
Marionetová dobrodružná komédia, mix čertovských rozprávok, ľudových rozprávok, popkultúry, divokého západu a romantických komédií .

Nedeľa, 10. 9. o 17.00 hod.
NEVA:DI:VADLO: KOPOST STORY
Príbeh o prijatí, tímovej práci a kompostovaní.

Komentáre

Komentáre sú uzavreté.