Jazzový putovný festival

jazz.perexVšetkých milovníkov jazzu, funk, fussion, soul a podobných štýlov pozývame v nedeľu 23. 9. od 18 hod. do divadelnej sály Domu kultúry na  Jazzový putovný festival. Predstavia sa vám výborné kapely: Aeroc Therapy (BA), Groovin heads (SK), M.A.F. trio (BA) a rimavskosobotské mladé zoskupenie In Vitro (RS). Vstupné: 3€ / 5€ (18+). Predaj v MsKS a TIC.

Skupinu Aeroc Therapy vytvorili v roku 2008 štyria skúsení muzikanti – klávesový hráč Juraj Tatár, gitarista Dušan Antalík, basgitarista Martin Gašpar a hráč na bicie Marcel Buntaj. Každý z nich má za sebou odohratých veľa koncertov, nahrávaní a účinkovania v rôznych projektoch, v priereze od jazzu až po rock, na ktorých sa často podieľajú aj ako skladatelia či producenti. Repertoár Aeroc Therapy stojí na pôvodných skladbách, ktorých spoločným znakom je práve voľná fúzia jazzu a rocku. Kapela nie je len zhmotnením spoločných predstáv a hudobného cítenia týchto štyroch muzikantov, ale aj vyjadrením ich vzájomnej úcty a priateľstva navzájom.

Aeroc Therapy

Groovin’ Heads je slovenská inštrumentálna skupina, ktorá pôvodne vznikla ako voľné hudobné združenie okolo hudobníkov z východného Slovenska, hrajúcich na dychové hudobné nástroje: Pavla Jeňu (Košice – trubka) a Mária ‘Gapu’ Garberu (Presov – saxofón). V súčasnosti je zostava skupiny doplnená o Marcela Buntaja (bicie) a basgitaristu Martina Gašpara. Hudobný štýl skupiny je zmesou funku, jazzu, fussion a soulu.

Groovin Heads

M.A.F. trio (BA)
M arián Slávka – bubny, A ndrej Hruška – gitara, F ilip Hittrich – basa.
Pri počúvaní tejto trojice mladých energických muzikantov – experimentátorov možno započuť vplyvy jazzu, funku, drum&bass-u, či obyčajnej piesňovej formy.

MAF trio

In Vitro (RS)
Členovia kapely In Vitro pochádzajú z RS, kde sa v undergroundových podmienkach schádzajú za účelom tvorby a hrania vlastných kompozícií menšieho rozsahu. Plody ich kultúre milej činnosti majú v pláne prezentovať poslucháčskemu uchu. Daniel Lang (spev, klávesové nástroje), Dalibor Lang (spev, basová gitara), Štefan Szabó (elektrická gitara) a  Gergely Szekfű (bicie nástroje).

Komentáre

Komentáre sú uzavreté.