Hra z pera pápeža Jána Pavla II. v podaní divadla Thália

Divadlo Thália.perexPozývame vás v stredu 12. 9. o 19 hod. do divadelnej sále DK na divadelnú hru Karola Wojtylu „Pred obchodom zlatníka“. Oratórium o láske a manželstve rozpráva príbeh zo života troch párov, je určená pre náročného diváka a poteší nielen veriacich. Vstupné 5 €. Predpredaj v MsKS a Kníhkupectve M. Tompu.

„Karol Wojtyla vytvoril hru geniálnu a univerzálnu. Cítiť v nej pečať velikána, ktorý bez moralizovania a povýšenia hodnôt veľmi jednoducho a presne rozpráva o človeku,“ uviedol riaditeľ divadla József Czajlik.

Blahorečený pápež Ján Pavol II. počas rokov strávených v Krakove napísal pod pseudonymom Andrzej Jawien tri drámy.  Jeho oratórium Pred zlatníctvom rozpráva príbeh života troch párov. Jeden z párov je ešte pred uzavretím manželstva. Druhý pár žije v nešťastnom manželstve. Z tretieho páru už žije len manželka – vdova a ich tri spoločné deti.
Čo to vlastne znamená, keď sa jeden odovzdá druhému? Čo robiť, ak vzťah stroskotáva?
Môj milý druh, odišiel si a žiješ naďalej v nás.

Pred obchodom zlatníka

Účinkujú:
Tereza: Szoták Andrea / Varga Lívia
Ondrej: Nádasdi Péter
Anna: Márkus Judit
Štefan: Illés Oszkár
Monika: Rák Viktória
Krištof: Ollé Erik
Anjel Adam: Petrik Szilárd
Zlatník: Dudás Péter
Čierny anjel: Bocsárszky Attila
Chór: Cs.Tóth Erzsébet, Kövesdi Szabó Mária, Madarász Máté, Nagy Kornélia, Ponty Tamás, Tóbisz Titusz
Ďalej hrajú: Szabadi Emőke, Havasi Péter, Kuczik Mária, Faber Benedek, Lacuš Csilla

pred obchodom zlatníka 1

Pozývame Vás na bravúrnu exkurziu na kolotoči divadelnej ilúzie, ktorá Vám odhalí zrkadlo Vášho života. Uvidíte farebný svet na rozhraní snov a reality. Pred Vašimi očami sa rozohrá dráma – zúčastníte sa zmätku vášni a citov, hľadania šťastia a lásky. Odhalíme pred Vami tajomstvo fenoménu ľudského bytia, ktoré Vám pomôže pochopiť zmysel Vašej existencie. Nie ste na svete sami !!! Tadiaľto! Tadiaľto! Nech sa páči!

Divadelné predstavenie organizuje OZ Oxymoron v spolupráci s MsKS s finančnou podporou Úradu vlády SR – program Kultúra národnostných menšín 2012.

Komentáre

Komentáre sú uzavreté.