Novoročenky 2008

lucia-majorosova-7-rokov-zus-filakovo.jpg

výstava prác celoslovenskej výtvarnej súťaže žiakov ZUŠ už 11. rok v Rimavskej Sobote

Galéria GANEVIA v Dome kultúry v pondelok 25. februára 2008 o 14:00 hod. ožije farbami a myšlienkami detí, ktoré navštevujú Základné umelecké školy na celom Slovensku. Témou je najrôznejšia podoba novoročného pozdravu.


“Súťaží sa v troch kategóriách podľa veku, akoukoľvek ľubovoľnou technikou, akurát formát prác je ohraničený veľkosťou A5“ povedal o podmienkach súťaže Marian Lacko, riaditeľ rimavskosobotskej ZUŠ, ktorá je už 11. rok vyhlasovateľom i organizátorom súťaže. Vyše 570 prác z 25 základných umeleckých škôl, vyhodnotila odborná porota, ktorej predsedala mladá výtvarníčka a lektorka Letáv Martina Pilcerová z Lučenca. Na vernisáži budú vystavené všetky novoročenky a slávnostne odovzdané ceny a diplomy víťazom. „Tento ročník potvrdil vysokú kvalitu práce učiteľov ZUŠ so svojimi žiakmi v oblasti malých grafických foriem. Už sa pomaly stáva pravidlom, že najlepšie práce prichádzajú zo Základnej umeleckej školy v Levoči“ zhodnotil úroveň súťaže Marian Lacko.

.

[flashvideo filename=”http://www.rimava.sk/video/vernisaz_novorocenky.flv” /]

.

barbora-lopatkova-9-rokov-zus-levoca.jpg timea-gorbarova-8-rokov-zus-levoca.jpg

V priestoroch Galérie Ganevia, ktoré poskytlo Mestské kultúrne stredisko, bude výstava prístupná pre verejnosť do 13. marca 2008, v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00 hod.

Komentáre

Komentáre sú uzavreté.