Koncert vážnej hudby v Mestskej galérii

hudobná jar perexVšetkých priaznivcov vážnej hudby pozývame v utorok, 24. apríla 2012 o 18,00 hod. do Mestskej galérie na koncert v rámci 32. ročníka Hudobnej jari. Predstavia sa Silvia Stašková (flauta) a Adriana Antalová (harfa). Vstupné: 1,50 € / 0,80 €  pre členov KPH. Koncert organizujeme s finančnou podporou MK SR.


Silvia STAŠKOVÁ hru na priečnu flautu študovala na Konzervatóriu v Bratislave u Dagmar Zsapkovej , neskôr na Janáčkovej akadémii múzických umení v Brne. Počas štúdia na JAMU sa zúčastnila ročného štipendijného pobytu na Konzervatóriu v holandskom Amsterdame v triede renomovanej profesorky Abbie de Quantovej. Úspešne sa zúčastnila na viacerých medzinárodných interpretačných súťažiach. Svoje hudobné vzdelanie si ďalej rozširovala na majstrovských interpretačných kurzoch. Ako sólistka účinkovala s komorných orchestrom Cappella Istropolitana, s akademickým orchestrom JAMU atď. V súčasnosti sa venuje predovšetkým interpretácii komornej hudby v rôznych nástrojových zoskupeniach, najmä však v kombinácii flauta a harfa.
Adriana  ANTALOVÁ študovala hru na harfe na bratislavskom Konzervatóriu a na VŠMU. Neskôr absolvovala konzultácie u Karla Patrasa v Prahe a harfové kurzy v maďarskom Keszthely u Aristida von Wurtzlera a Silvie Kowalczukovej. V roku 2007 ukončila doktorandské štúdium na VŠMU, kde v súčasnosti vyučuje hru na harfe. Začiatky jej orchestrálnej praxe siahajú do roku 1986, najskôr pôsobila v orchestri Novej scény v Bratislave, neskôr vo Filharmónii Bohuslava Martinu v Zlíne (ČR) a v opere Národního divadla v Brne (ČR). Spolupracovala so Slovenským komorným orchestrom, Slovenským filharmonickým zborom a Moravskou filharmóniou Olomouc. Od roku 1996 je členkou Symfonického orchestra slovenského rozhlasu v Bratislave.
Ako sólistka a komorná hráčka vystúpila na viacerých festivaloch, realizovala nahrávky pre Slovenský rozhlas, vydavateľstvo Diskant, Slovart a Vienna Modern Masters (VMM). Zvláštnu pozornosť venuje súčasnej domácej i zahraničnej tvorbe a s obľubou uvádza diela slovenských autorov, z ktorých viaceré premiérovala (M. Novák, M. Haluška, V. Godár, P. Machajdík a i.)

Stašková - Antalová

 Program:
Jacques Ibert:  Entre´acte  (flauta a harfa)
Gioacchino Rossini: Andante con variazioni  (flauta a harfa)
Claude Debussy: Album piatich skladieb – Reverie, Prélude, Arabesque č. 2 (flauta a harfa)
Enrique Granados:  Orientálny tanec pre harfu
Carlos Salzedo: Pieseň noci  (harfa )
Maurice Ravel: Habanéra (flauta a harfa)
Manuel de Falla: Chanson du fleur follet  (flauta a harfa)
Astor Piazzolla: Oblivion (flauta a harfa)
Astor Piazzolla: História tanga – Continental Café 1930,  Bordello 1900 (flauta a harfa)

Komentáre

Komentáre sú uzavreté.