Retro show ruských hitov v GAB klube

retro show. perexSólisti hudobného divadla HVARNA zo St. Peterburgu vás v utorok 8. mája o 19 hod. v programe Zlaté hity starej Rusi prenesú do 60-tych rokov minulého storočia v Sovietskom zväze. Originálne aranžmá v podaní Maksima Anuchina (gusli) a Pavla Pivovarova (bajan), ktorí zo svojich nástrojov a hrdiel vylúdia melódie, na ktoré sa nezabúda. Vstupné 3€ priamo na mieste.


Pozývame vás do Domu kultúry (vchod DeKáČ) na netradičný hudobný výlet. Odznejú piesne, ktoré sa stali populárne a známe na celom svete. Pre skôr narodených príjemná nostalgia, pre tých mladších kus exotiky a nové melódie. Upozornenie!!! Po ukončení vystúpenia je pravdepodobnosť zasiahnutia hudobnej ryhy v mozgovom centre melódiami. Pred návštevou koncertu sa poraďte so svojimi priateľmi.  

retro show

Piesne drsného, no nádherného kraja – ruského severu – melódie národov – Karelcov, Vepsov, Belomorcov – po stáročia žijúcich na tomto území. Piesne o vnímaní sveta reálneho a duchovného. Piesne života. Umelci v programe s citom kombinujú zvuk guslí a bajanu, zachovávajú autenticitu piesní a obohacujú ich novými formami, čoho výsledkom je nádherný netradičný zvuk.
Dominantným nástrojom sú gusli zo 16. a 19. storočia. Elitárny nástroj žrecov (šamanov) starých Slovanov. V správnych rukách ich zvuk dokáže uzdravovať, očisťuje od zlej energie a prenáša do inej dimenzie.

Komentáre

Komentáre sú uzavreté.