Tanečné divadlo pre deti aj dospelých

dotkni sa tanca.perexKultúrne leto Hot Art pokračuje v piatok 2.9. 2011 tanečným divadlom pre deti i dospelých v podaní profesionálnych tanečníkov Štúdia tanca z Banskej Bystrice.  O 17,00 hod. príďte do Čierneho orla na interaktívne predstavenie pre deti a rodičov Dotkni sa tanca, vstupné len na mieste dospelí 3 € / deti 2 €. O 21,00 hod. Vás čaká silný emotívny zážitok z tanečnej inscenácie Posed. Predpredaj 3 € v TIC a MsKS. V prípade nepriaznivého počasia v Dome kultúry.


Dotkni sa tanca
Jedinečné stvárnenie predstavenia prostredníctvom moderného tanečného divadla, zrozumiteľné i pre detského diváka. Projekt je okrem tanečnej improvizácie založený aj na interaktivite – deti môžu do diania kedykoľvek ľubovoľne vstupovať. Spolupráca tanečníkov s deťmi prebieha  za pomoci rekvizít, napr. Trojhlavého draka z rozprávky O sestre drakom unesenej.

Dotkni sa tanca foto

Štúdio tanca Banská Bystrica: Posed
„Život je pohyb a pohyb je zrkadlom duše“. Túžby, sny, pocity v priestore, ktorého hranice spolu s časom slobodne prekračuje šesť tanečníkov. V tejto tanečnej fantázii sa objavuje viacero tém – medzi inými dominantnosť v medziľudských vzťahoch, či vôľa kráčať pevne za svojím cieľom alebo proti prúdu. Vyjadrená polarita tak nesie v sebe potenciál extrémnej interpretácie so silným emotívnym nábojom.

Posed 1

Choreografia: Peter Mika, Olga Cobos (CobosMika Company, Španielsko)
Hudba: Vlado Ďurajka
Kostýmy: Larisa Gombárová
svetelný dizajn: Ján Čief
tanec: Denisa Benčaťová, Lucia Horváthová, Tibor Trulík, Lenka Rajchmanová, Petra  Péterová a  Tomáš Nepšinský a.h.
Predstavenia sú súčasťou projektu Hot Art 2011- umenie v uliciach mesta Rimavská Sobota, ktorý organizuje Mestské kultúrne stredisko s podporou Ministerstva kultúry SR.

Komentáre

Komentáre sú uzavreté.